Bella Habip eğitim psikanalisti ve süpervizörü. Klinik psikolog. Paris Psikanaliz Cemiyeti (SPP) üyesi ve Uluslararası Psikanaliz Birliği (IPA) üyesidir. Fransa’da Grenoble Üniversitesi’nde Psikoloji lisansı ve Klinik Psikoloji yüksek lisansını tamamlamıştır.
İstanbul Psikanaliz Eğitim, Araştırma Geliştirme Derneği (Psike İstanbul) kurucu üyesi ve ilk başkanıdır. Psike İstanbul psikanalist adaylarının IPA’ya bağlı eğitim programında eğitimci ve süpervizördür. Uluslararası Psikanaliz Dergisi’nin (The International Journal of Psychoanalysis) Avrupa Yayın Kurulu’nun eski üyesi, aynı derginin Sel Yayınlarından yayımlanan Yıllığı’nın 2009-2013 yılları arasında Türkiye ilk editörü, ve 2013 yılı itibariyle yayın kurulu üyesidir. Psikanalizin İçinden (2007, Yapı Kredi Yayınları, 2.baskı 2012) ve Kuram ile Klinik Buluşunca (Yapı Kredi Yayınları, 2012), Kültür ve Psikanaliz (Yapı ve Kredi Yayınları, 2018) isimli üç kitabı olan B. Habip, İthaki Yayınları Psikanaliz Gündemi dizisinden yayımlanan Bensizbiz (2002, derleme); Kadınlık, Yeniden (2003, derleme) ve Neden Psikanaliz? (2003, R. Perron), Çocukluk Çağının Sıcağında (2010, Florence Guignard) adlı kitapların ve M. Klein’dan çevrilen Sevgi, Suçluluk ve Onarım’ın (2008, Kanat Yayınları) editörüdür. 1996 yılından beri Cogito, Defter, Tarih ve Toplum, Doğu-Batı, İstanbul Art News gibi dergilerde yayımlanmış makale ve söyleşileri mevcuttur. İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, Psike İstanbul Psikanaliz Kitaplığı dizisinden yayımlanan derleme kitaplarda sözlü bildirileri, Yüzyılın Psikanalizi, Freud Konuşmaları, Cinsiyetli Olmak ve Tuhaflık ve Yaratıcılık (1996, 2008 ve 2007, Yapı Kredi Yayınları) isimli derleme kitaplarda makaleleri yer almaktadır.
Bazı makaleleri yurtdışında yayımlanmıştır: “La situation de la Psychanalyse en Turquie” (Bulettin de la SPP, Paris, 1996 hiver); “La Naissance de la Psychanalyse en Turquie” (Bulletin d’information du 4ème Groupe, No:29, Paris, 2000), “La question des limites à l’intérieur de la cure: quelques reflexions sur le cadre comme lieu de la symbolisation” (Ek ton ystéron No:6, Atina, 2001), “De la complétude à la Complémentarité: Une Construction des Liens”, Revue Française de Psychanalyse, LXXII, 2008, No:5, “Erotic passion as a desperate cry aimed at the other: Nagisa Oshima’s In the realm of the senses” (The International Journal of Psychoanalysis, Vol. 96, June 2015); “Les dessous féminins de Monsieur A: Un exemple de fonctionnement onirique continu du moi inconscient” (La revue Française de Psychanalyse, LXXX, 2016, No:5).